FAMILIEOPSTELLINGEN

Ervaar de kracht van Familieopstellingen

Een diepgaande eendaagse sessie, waarin je ontdekt welk patroon je onbewust vasthoudt in je huidige realiteit. Bevrijd jezelf van dit patroon,(her)ontdek je eigen kracht en ervaar hoe het leven moeitelozer gaat. Bij onze familieopstellingen zijn ook mannen heel welkom als deelnemer. 

Ben je klaar voor een nieuw perspectief?

Binnen Women Development Boutique gebruiken we diverse methoden om bewustzijnsgroei te bevorderen. In onze coachingsessies, intervisiebijeenkomsten en leiderschapsprogramma passen we verschillende begeleidingsvormen toe, waaronder Familieopstellingen. Tijdens onze specifieke workshop Familieopstellingen richten we ons exclusief op deze methode. Familieopstellingen is een unieke manier om tot de kern te komen van waar je nu tegen aan loopt en/of mee worstelt. In een veilige omgeving onderzoeken we hoe onderliggende gezinsdynamieken en trauma's je huidige ervaringen, gedrag en resultaten beïnvloeden. Je ontdekt hoe je op je meer op je eigen plek kunt staan, en daar meer veiligheid, vrijheid en voldoening ervaart. Je stemt je als vanzelf meer af op de flow van het leven. 

Meedoen aan Familie opstellingen kan heel nuttig zijn als je:

  • Worstelt met bepaalde persoonlijke of professionele relaties

  • je voelt dat er meer potentie in je zit, die maar niet tot volledige expressie komt

  • Je vastgelopen voelt en wilt loskomen van de patronen die je tegenhouden

Geworteld in Familie: Ontdek de Invloed van Jouw Verleden

Jouw levensfundering wordt gelegd door de familie waarin je geboren bent. Ouders, grootouders, broers, zussen, ooms, tantes en talloze voorouders vormen als het ware de klei waarmee jij gevormd bent. Elk van deze individuen heeft zijn stempel op jou achtergelaten. Gebeurtenissen van generaties terug, zoals oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, of het vroegtijdige overlijden van familieleden, kunnen onbewust doorwerken in de familie, patronen creëren die alle leden beïnvloeden.

Iedereen die binnen een familiesysteem geboren wordt, blijft hier een integraal deel van uitmaken. Zo kunnen verstoringen generaties lang als onbewuste en onzichtbare invloeden aanwezig blijven.

Coach
Familieopstelling

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een opmerkelijk fenomeen. Het biedt de kans om patronen te onthullen die diep verscholen liggen in ons (collectief) onderbewuste. Als je tegen obstakels in je leven aanloopt en merkt dat het maar niet verandert of verbetert, biedt een opstelling je een geheel nieuwe perspectief en benadering van de kwestie.

Een familieopstelling is een dynamisch soort tableau vivant waarin de leden van een familiesysteem worden vertegenwoordigd door personen die zich daarvoor beschikbaar stellen. De representanten zijn dus niet de echte gezinsleden en het is ook niet nodig dat zij aanwezig zijn. Deze representanten positioneren zich in de ruimte vanuit een innerlijke beweging en vertegenwoordigen zo een beeld dat informatie geeft over het familiesysteem van de vraagsteller.

Familieopstellingen, gebaseerd op het werk van de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger, zijn een nuttig hulpmiddel om te begrijpen hoe je relaties met familieleden je beïnvloeden in jouw persoonlijke en professionele leven.

Het doel van een opstelling is om weer beweging te krijgen in de ziel van het familiesysteem en in de ziel van de cliënt, waardoor een vastgelopen situatie weer kan gaan stromen.

Doe mee als vraaginbrenger of als representant

Informatie

Praktische informatie


Onze Familie opstellingendagen duren 1 dag. Elke ééndaagse op zichzelf staande workshop is ontworpen voor een groep van 12 deelnemers - max 7 vraaginbrengers en max 5 representanten.

De vraaginbrengers zijn degenen die naar de workshop komen om datgene waar ze tegenaanlopen actief in te brengen en te onderzoeken.

Representanten zijn voormalige deelnemers die zich beschikbaar stellen om personen uit het familiesysteem van de vraaginbrengers te representeren in de opstellingen.

Als je komt voor een eigen opstelling, kun je tevens ter plekke als representant
gevraagd worden voor in de opstelling van een andere deelnemer. Dit kan een
hele mooie ervaring zijn, maar is zeker niet verplicht. Je mag altijd, zonder opgaaf
van reden, weigeren om in een representanten-rol te gaan staan.

Hoe werkt het?

Begeleiding

De Familieopstelingen worden begeleid door Annemarie Renes - van Asselen. Elke vraaginbrenger komt op een voor haar/hem gepast moment aan de beurt om een vraag in te brengen. Je wordt verwelkomd naast Annemarie. Ze zal je vragen wat hetgeen is waar je tegen aan loopt. Annemarie zal je wat vragen stellen, ter verheldering van je vraag, maar ook over je familie systeem.

Daarna start de opstelling. Een opstelling werkt fenomenologisch. Dat betekent dat elke opstelling uniek is en uit zichzelf ontstaat en beweegt. 

Nadat de blokkade in het systeem duidelijk geworden is, word je begeleid in een helend ritueel, een helende beweging. 

Je ziet een nieuw perspectief en dat wat vast zat kan weer in beweging komen. 

Agenda

Data en kosten

 

De eerstvolgende Familieopstellingendag is:

Datum: Dinsdag 26 maart

Tijd: 09.30 - 17.00 uur

Locatie: Studio Kalverliefde, Abcoude

Investering: 
Vraaginbrenger: €300,- excl btw
Representant: 60,-- excl btw

Prijs is inclusief overheerlijke lunch van Inks.

Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op om je aan te melden en/of om meer informatie te ontvangen.

Meld je aan

Meld je nu aan om je plek te reserveren voor onze aanstaande Familieopstellingen.

Aanmelden Familieopstellingendag

footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven