Bouw actief aan een inclusieve organisatie

Ontdek hoe vrouwelijk leiderschap jouw organisatie kan versterken bij Women Development Boutique. Samen zetten we de volgende stap naar een inclusieve toekomst. 

Geef vrouwen wat ze nodig hebben

Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk.

Er is een groeiend bewustzijn dat vrouwelijke professionals niet alleen unieke leiderschapskwaliteiten hebben, maar ook unieke behoeften met betrekking tot hun persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. Organisaties die hun strategie en ondersteuning daarop afstemmen trekken niet alleen meer vrouwelijk talent aan, maar vrouwelijk talent blijft en groeit door. 

Bij Women Development Boutique begrijpen we de onschatbare waarde van diversiteit en de cruciale rol die vrouwelijk leiderschap speelt in het succes van organisaties. Investeren in vrouwelijk leiderschap leidt niet alleen tot individueel succes van vrouwelijke managers, maar vooral ook tot groei en succes van organisaties als geheel.

Womendevelopmentboutique

Marloes

"Niet alleen ben ik door het volgen van het programma een meer zelfverzekerde leider geworden, ook op persoonlijk vlak ervaar ik meer rust, (zelf)vertrouwen en aanwezigheid in het nu.” 

Incompany oplossingen

Boutique Services

Afgestemd op de strategie en behoeften van de organisatie bieden we op maat gemaakte incompany Boutique Events, workshops, trainingen en intervisie. We werken daarin zowel samen met management teams, als met HR & learning en development professionals, als met interne vrouwennetwerken. 

favicon

Boutique Events

Onze Boutique Events bieden een inspirerende en veilige bedding voor collega's om samen te komen en te verbinden met elkaar. In een intieme interview setting behandelen onze Boutique Events een breed scala aan onderwerpen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Deelnemers gaan eerst met elkaar in kleine groepjes in gesprek over het onderwerp. Door de unieke setting en opzet, ontstaan er kwetsbare, verbindende en inspirerende gesprekken. Erna gaat Annemarie samen met de deelnemers, in gesprek met de special guest over zijn/haar kennis en ervaring. Deelnemers gaan weg met hernieuwde rust, vertrouwen en inspiratie.

Deze inspirerende bijeenkomsten organiseren we ook graag in jouw bedrijf voor en met jou en jouw collega's. We hebben een netwerk van bijzondere gastsprekers met een verscheidenheid onderwerpen en ervaringen op het gebied van leiderschapsontwikkeling en bewustzijnsgroei. 

favicon

Workshops en trainingen

Onze workshops en trainingen gaan in de basis over hoe je, paradoxaal genoeg, juist door jezelf te zijn als vanzelf verbinding maakt met anderen.

Je leert meer over hoe je merkt dat je jezelf bent en hoe je, ongeacht de weerstand die je tegenkomt, jezelf blijft. 

We bieden een nieuwe bril om te kijken naar onszelf en de conflicten waar we in onze leiderschapsrollen (zowel op werk als thuis) tegen aan lopen. Conflicten waarvan we onterecht vaak het gevoel hebben dat we er alleen in staan. Het helpt ons de oorzaak van de uitdagingen te herkennen en erkennen en we ervaren hoe we zelf meer regie kunnen nemen in de verschillende rollen die we vervullen (op het werk en thuis) en daarmee meer vrijheid en voldoening te ervaren. Ons werk gaat moeitelozer en wordt effectiever. 

De duur van de workshop(s) passen we aan op de behoefte van de organisatie. Het kan van 2 uur zijn tot meerdere dagen. 

favicon

Begeleide Intervisie

Er is een groeiend bewustzijn dat vrouwen sneller groeien door met elkaar te verbinden en van/met elkaar te leren.

In deze begeleide intervisie bijeenkomsten, die met een vaste regelmaat plaats vinden,  delen deelnemers waar ze tegen aanlopen en leren ze een verbindende en effectieve manier om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Zowel professioneel als persoonlijk. De begeleidend coach heef daarin een pro actieve rol. Zij begeleidt de individuele deelnemers, en de groep als geheel, in hun proces en zet wanneer nuttig interventies in. Deelnemers leren van elkaars uitdagingen, geven elkaar steun in het doorvoelen en verwerken van hun ervaringen, en helpen elkaar concrete stappen voor uit. Ze moedigen elkaar aan op de weg die ze bewandelen. Het elkaar zien en steunen in de behoeften en taken de de deelnemers hebben geeft een ongekende kracht. Deelnemers voelen zich vrijer en krachtiger. Ze bereiken meer en halen meer voldoening uit hun leven en werk.  

Deelneemster

“Ik ben al jaren onderdeel van WDB en ben erg dankbaar voor de reis met Annemarie. Doordat er verschillende trajecten worden geboden, zoals intervisie, 1-op-1 coaching, trainingen, blijft het keer op keer relevant en blijf ik op persoonlijk vlak groeien. Ik kan het iedereen aanraden!”

Julie Tromp - Oprichter en CEO Tiny Library

 

annemarie renes van asselen

Samen zetten we de stap naar een inclusieve toekomst

Om een organisatie succesvol divers en inclusief te maken heb je zowel een top-down als bottom- up strategie en aanpak nodig. Een intrinsieke intentie met C-level commitment en concrete day to day acties op alle lagen van je organisatie zijn cruciaal om de gewenste transformatie mogelijk te maken.

Denk daarbij aan hoe je vrouwelijk talent werft, beloont en promoot, maar ook aan hoe je samenwerkt en hoe je talent ondersteunt in hun persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. 

Erover praten is vele malen makkelijker dan het te doen. Het vraagt visie, vertrouwen en toewijding. Het vraagt van iedereen de bereidheid om onderweg samen te blijven leren en om zonder oordeel elke keer opnieuw bereid te zijn onze eigen blinde vlekken te ontdekken. 

Wij helpen jou en jouw organisatie graag op deze reis.

Bel of mail ons!

We komen heel graag met je in contact om te onderzoeken hoe we je kunnen ondersteunen in de verandering die jij voor ogen hebt in je organisatie. 

Met wie we samenwerken

Women Development Boutique werkt samen met vrouwelijke leidinggevenden, managers en ondernemers. Dit zijn enkele voorbeelden van bedrijven waar onze deelnemers werkzaam zijn:

logo's

Deelneemster

Bij de WDB vind ik een geweldige ontmoetingsplaats voor gelijkgestemde vrouwen die écht iets willen betekenen in hun leven en werk, hun sociale kring en de maatschappij. Annemarie is als founder een inspirerend voorbeeld op dit pad en heeft het talent een bedding te creëren waarin vrouwen zich kunnen ontwikkelen vanuit hun eigen kracht. Ze bindt professionals aan haar Boutique die samen met haar én de leden vrouwelijke energie een nadrukkelijk podium geven om zo meer balans te creëren in vrouwelijke en mannelijke waarden in ons leven.   Voor mij persoonlijk heeft dit al tot talloze waardevollen ontmoetingen, leermomenten en een berg plezier geleid. Altijd ga ik weer gevoed, geïnspireerd en vol goede moed voorwaarts!

- Liesbeth Rieter - Manager Strategie en Innovatie bij Amsterdam UMC

Join us!

Wil je als organisatie effectiever worden én een veilige werkgever voor iedereen zijn? Wil je vrouwen geven wat ze nodig hebben om te kunnen floreren in jouw organisatie? We werken heel graag met jouw organisatie samen om dat voor elkaar te krijgen.  
Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden te verkennen.

footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven