Laat je inspireren

Persoonlijke verhalen, inzichten van experts, boekentips, artikelen en blogposts

Voel je vrij om te verkennen

Welkom op deze pagina waar we persoonlijke verhalen, interessante ideeën en tools delen. Alles wat we hier delen, heeft te maken met bewustzijnsgroei, systemische intelligentie, leiderschap en inclusie. We hopen dat dit je ondersteunt bij het ontdekken hoe je kunt zijn wie je bent en hoe je een ambassadeur kunt zijn voor inclusie als een principe van effectief leiderschap. En het geeft je misschien een idee over ons en onze aanpak. Als het je aanspreekt, voel je dan vrij om het te delen en of nog beter, neem contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen ondersteunen!

Boutique Talks op video

In deze openhartige gesprekken delen vrouwelijke managers en ondernemers wat hen drijft, wat ze zijn tegengekomen op hun reis, hoe ze het hebben ervaren en wat ze ervan hebben geleerd. Laat je inspireren door hun verhalen en ontdek hoe we diep verbonden zijn in onze ervaringen. Beschikbaar zowel in video op Youtube als als podcast op Spotify.

Boutique Talks Podcast

In deze openhartige gesprekken delen vrouwelijke managers en ondernemers wat hen drijft, wat ze zijn tegengekomen op hun reis, hoe ze het hebben ervaren en wat ze ervan hebben geleerd. Laat je inspireren door hun verhalen en ontdek hoe we diep verbonden zijn in onze ervaringen.

Boeken tips

Deze boeken zijn onze favorieten en bieden een duidelijke en bruikbare visie op en hulpmiddelen voor bewustzijnsgroei en leiderschapsontwikkeling.

De kracht van nu - Eckhart Tolle

Eckhart Tolle helpt ons ons ware Zijn te ontdekken, onze pijn los te laten en diepe innerlijke rust te vinden. Wanneer we intens aanwezig zijn in het Nu, reageren we vanuit een diep bewustzijn en stromen we met gemak en vreugde door het leven.

De Fontein - Els van Stein

Door de fontein als metafoor voor het familiesysteem te gebruiken, leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Eenmaal op je plek ervaar je flow. Onbewust zitten veel mensen niet op de goede plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren.

Daring Greatly - Brené Brown

Daring Greatly is een boek over de moed hebben om kwetsbaar te zijn in een wereld waar iedereen sterk en zelfverzekerd wil overkomen en wil doen alsof ze weten wat ze doen. Een must om te lezen.

The body keeps the score - Bessel van der Kolk

"Om te veranderen, moeten mensen zich bewust worden van hun sensaties en de manier waarop hun lichaam in wisselwerking staat met de wereld om hen heen. Fysiek zelfbewustzijn is de eerste stap in het loslaten van de tirannie uit het verleden." -Bessel A. van der Kolk deelt met ons waarom en hoe.

Non-violent communication - Marshall B. Rosenberg

Geweldloze Communicatie bevordert diep luisteren, respect en empathie en wekt een wederzijds verlangen op om vanuit het hart te geven. Sommige mensen gebruiken GC om met mededogen op zichzelf te reageren, sommigen om meer diepte in hun persoonlijke relaties te creëren en weer anderen om effectieve relaties op te bouwen op het werk of in de politieke arena.

Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz

Het laat zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Dit proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesaffaire. Maar dat heeft het tegenovergestelde effect: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Dit creëert een vorm van verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. Daardoor lopen de meeste liefdesrelaties na een tijdje vast, of -misschien nog erger- verzanden in een traag samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

We horen graag van je!

Heb je een inspirerend boek waarvan je denkt dat ik het moet lezen? Wil je te gast zijn in mijn podcast of Boutique Talks? Ik hoor graag van je.

footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven