Women development boutique lees tips

Boeken tips

Deze boeken zijn onze favorieten en bieden een duidelijke en bruikbare visie op en hulpmiddelen voor bewustzijnsgroei en leiderschapsontwikkeling.

De kracht van nu – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle helpt ons ons ware Zijn te ontdekken, onze pijn los te laten en diepe innerlijke rust te vinden. Wanneer we intens aanwezig zijn in het Nu, reageren we vanuit een diep bewustzijn en stromen we met gemak en vreugde door het leven.

De Fontein – Els van Stein

Door de fontein als metafoor voor het familiesysteem te gebruiken, leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Eenmaal op je plek ervaar je flow. Onbewust zitten veel mensen niet op de goede plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren.

Daring Greatly – Brené Brown

Daring Greatly is een boek over de moed hebben om kwetsbaar te zijn in een wereld waar iedereen sterk en zelfverzekerd wil overkomen en wil doen alsof ze weten wat ze doen. Een must om te lezen.

The body keeps the score – Bessel van der Kolk

“Om te veranderen, moeten mensen zich bewust worden van hun sensaties en de manier waarop hun lichaam in wisselwerking staat met de wereld om hen heen. Fysiek zelfbewustzijn is de eerste stap in het loslaten van de tirannie uit het verleden.” -Bessel A. van der Kolk deelt met ons waarom en hoe.

Non-violent communication – Marshall B. Rosenberg

Geweldloze Communicatie bevordert diep luisteren, respect en empathie en wekt een wederzijds verlangen op om vanuit het hart te geven. Sommige mensen gebruiken GC om met mededogen op zichzelf te reageren, sommigen om meer diepte in hun persoonlijke relaties te creëren en weer anderen om effectieve relaties op te bouwen op het werk of in de politieke arena.

Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

Dit boek laat zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Dit proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesaffaire. Maar dat heeft het tegenovergestelde effect: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Dit creëert een vorm van verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. Daardoor lopen de meeste liefdesrelaties na een tijdje vast, of -misschien nog erger- verzanden in een traag samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Verliefd, verloofd, gebouwd – Lot Frijling

Boutique member, Lot Frijling, is al meer dan 15 jaar als creatief strateeg professioneel betrokken bij het ontwikkelen van locaties zoals Schiphol, theaters, kantoorgebouwen, stadspleinen, ziekenhuizen en scholen. Plekken waar we vaak samen komen. Er viel haar al snel iets op: Waar is de liefde? De professionals die bezig waren met het ontwikkelen van deze bijzondere locaties leken vooral bezig te zijn met cijfers en aantallen. Dus Lot vond haar missie: van deze “High traffic” locaties, “High human” locaties maken. Ze adviseert en begeleidt organisaties, geeft les en inspireert. Ze heeft haar visie en lessen onlangs uitgebracht in haar eerste boek: “Verliefd, verloofd, gebouwd” – Handboek Conceptontwikkeling: in 3 stappen naar waardevolle locaties. Je hoeft geen affiniteit te hebben met haar vakgebied om er wat van te kunnen leren. Laat je inspireren door de ervaring en kijk van Lot en neem de lessen mee in je eigen vakgebied en dagelijks leven. Je zult met andere ogen gaan kijken naar de plekken waar je elke dag komt.

0 Shares

Annemarie Renes van Asselen

Owner Women development boutique | Leadership development | Awareness growth | Inclusion

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet