WDB Web blog (1080 x 1350 px)

Boutique Event – Ondernemen met Hart en Ziel

Special Guest Esther Raats – Coster | Zakenvrouw van het jaar in 2006

Heel graag nodig ik je uit voor ons volgende Boutique Event op woensdag 20 september. Onze special guest is WDB member: Esther Raats-Coster. Esther is jarenlang internationaal ondernemer geweest. Ze was eigenaar van Bandridge, een wereldwijde leverancier van accessoires op het gebied van multimedia, audio en video. In 2006 werd haar ondernemerschap bekroond met de eervolle titel ‘Zakenvrouw van het jaar; Prix Veuve Clicquot’.

“Het geheim van succes in ondernemerschap is de juiste mix van intuïtie en zakelijkheid” – Esther Raats-Coster

Stel je eens voor: een jonge Esther die op de Hogere Hotelschool zit en vol bewondering het verhaal leest van Sylvia Toth, die toen de titel Zakenvrouw van het jaar droeg. In dat moment wist Esther intuïtief: dat wil ik ook worden. Het lot wilde dat in 1999 voor Esther de kans ontstond om het bedrijf van haar vader over te nemen. Ze waagde de sprong en kocht ook de andere internationale aandeelhouders uit. Haar visie en doorzettingsvermogen leidden ertoe dat ze in een paar jaar tijd de activiteiten van haar bedrijf uitbreidde naar maar liefst 57 landen. Ze zegt er zelf over: “Het was hard werken, kansen pakken en mazzel hebben dat ’t goed is gegaan”.

Na een intensieve reis verkocht ze in 2008 haar bedrijf. Erna vervulde ze verschillende rollen van waaruit ze een bijdrage leverde aan ondernemerschap in maatschappelijke context. Zo was ze onder andere lid van de SER, directeur Talent naar de top en voorzitter van PZO. Inmiddels heeft ze weer een volgende stap gezet en vervult ze verschillende toezichthouders rollen.

Ik heb ontzettend veel zin om samen met jullie met Esther in gesprek te gaan en alles te horen over haar ervaringen en wat ze geleerd heeft als ondernemer en als mens.
Want hoe heeft ze dat allemaal gedaan? Wat heeft haar gedreven? Wat heeft haar geholpen? Wat heeft ze geleerd en ontdekt? En hoe was en is dat allemaal voor haar?

Locatie
Esther is niet alleen onze special guest, maar heeft ook de connectie gelegd met onze host van de avond: Scotch Whiskey Investments (SWI). SWI is een pionier in investeren in Whiskey. Esther treedt zelf graag buiten gebaande paden daarom past SWI in haar portefeuille. Namens Esther nodigen ze ons dus heel graag uit op hun locatie voor deze avond samen. Het is Esthers wens om in de context van investeren meer vrouwen te ontmoeten, maar ze benadrukt dat dit nadrukkelijk geen financieel advies is. Het gaat vooral om het delen van inspiratie, ervaringen en het opbouwen van waardevolle connecties.

Catering
Bij aankomst worden we verwelkomd met en hapje en een drankje. Zoals gebruikelijk gaan we eerst in kleine groepjes met elkaar in gesprek om te delen en reflecteren over een passende vraag voor deze avond. Aansluitend gaan we samen met Esther in gesprek.

Ik weet zeker dat Esther ons zal inspireren en enthousiasmeren met haar levensverhaal tijdens dit unieke Boutique Event.

Meld je (en je eventuele introducé) alvast aan door een mailtje te sturen aan:
annemarie@womendevelopmentboutique.nl.

Meer informatie volgt na aanmelding

Ik heb er nu al ontzettend veel zin in!

Maar nu eerst vakantie 😉

Hele fijne zomer!
Liefs,

Annemarie

0 Shares

Annemarie Renes van Asselen

Owner Women development boutique | Leadership development | Awareness growth | Inclusion

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet