Gouden melk is een wonderlijk drankje om ’s avonds te drinken en de voordelen zijn enorm. Het hoofdingrediënt is de geelwortel, ook bekend onder de namen Haldi, Kurkuma, Curcuma, Turmeric (Ayurveda) en Koenjit, komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar wordt daar niet meer in het wild aangetroffen. Kurkuma bevat Curcumine, een polyphenol dat 150 therapeutische werkingen kent. Zo zou het, in de wortel aanwezige stofje, Curcumine ervoor kunnen zorgen dat sommige kankercellen minder snel groeien en kan het bescherming bieden tegen het ontstaan van mond-maag-darm- en borstkanker en leukemie. Ook patiënten met Alzheimer kunnen gunstig reageren op regelmatige inname van Kurkuma al is de preventieve werking voor deze aandoening beter onderzocht. Wanneer je zwarte peper toevoegt, wordt de opname van Curcumine in je lichaam 1000 maal verhoogt, vanwege de piperine in de peper. Gebruik het volgende recept om de gouden melk, zelf te bereiden.
Gouden Melk
Stap 1: Kurkuma Pasta:
Ingredienten:
- 1/4 kopje kurkuma poeder
- 1/2 theelepel zwarte gemalen peper
- 1/2 kopje gefilterde (bron) water
Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een saus pan en roer dit goed door. Zet op middelhoog vuur en blijf mixen totdat er een dikke pasta ontstaat. Dit duurt niet lang, dus blijf er bij.
Laat alles afkoelen en bewaar dit in een kleine pot in de koelkast.
Stap 2: Gouden Melk
Ingrediënten:
- 1 kopje amandel melk (hennep, soja, gewone melk of kokosmelk zijn ook goede opties)
- 1 theelepel kokosnoot olie
- 1/4 theelepel of meer, kurkuma pasta
- Honing
Bereiding:
Combineer alle ingrediënten, zonder de honing, in een sauspan. Zet het vuur op middel. Blijf constant roeren en zorg ervoor dat het NIET kookt. Voeg honing, naar smaak toe.
Drink dit warme drankje op en laat het zijn werk doen.
Dit doet het voor je:
- Anti-Maagzuur, Anti-oxidant
- Verhoogt je immuniteit
- Houdt je cholesterol waarden op pijl
- Verhoogt je vertering
- Lever-detox
- Regelt je gewicht
- Hoge bloedruk
- Geheugen en hersenfuncties
- Huid
- Neurlogische storingen
Ik vind het erg lekker. Voor mij smaakt het een beetje naar warme chocolademelk. Ik heb er zelf wel een eetlepel honing doorgedaan. De peper gaf een lekker verwarmende na-smaak die misschien voor sommigen wat te pittig is. Voelt wel goed in ieder geval.