0 Shares

Affirmaties

Affirmaties kun je inzetten voor meer vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen. Affirmeren betekent dat je een positieve gedachte steeds weer herhaalt, zodat die gedachte (je affirmatie dus) je helpt je in verbinding te brengen met de bron die al in je aanwezig is.. Het geheim van affirmaties zit ‘m erin dat je de affirmatie gebruikt om iets dat al in je aanwezig is te versterken Drieduizend keer herhalen hoe gelukkig je je voelt terwijl je heel verdrietig voelt, werkt helaas niet. Herhaal niet alleen simpelweg een rijtje met woorden, maar neem de tijd om woorden te kiezen die echt bij jou passen en iets voor je betekenen. Als je heel verdrietig bent, kan het bijvoorbeeld ondersteunend zijn om de volgende affirmatie te gebruiken: “Ik ben veilig om te voelen wat ik voel”. Voel maar eens na in je lichaam wat het effect is van deze affirmatie. Voor vandaag hebben we een affirmatiecarrousel gemaakt:

Maak een screenshot van bovenstaand carroussel, op een intuïtief door jouzelf gekozen moment.
De affirmatie die in beeld komt is jouw informatie voor vandaag.
Doe eventjes je ogen dicht.
Zeg de affirmatie zachtjes in je hoofd.
Zeg het nu 10 keer in je hoofd. Versterk het gevoel en geloof en gevoel – nog steeds in gedachten. Meen het. Denk tegelijk aan een ervaring waarin je dit eerder wel gevoeld hebt.

De volgende stap: zeg het nu hardop!

Wil je nog een stapje zetten?:
Sta voor de spiegel en kijk jezelf in de ogen aan terwijl je dezelfde affirmatie zegt – nu in de jij-vorm. Je zegt het tegen jezelf. Erken wat het met je doet nu je deze affirmatie uitspreekt in verbinding met je gevoel.

Ik wens je een mooie dag.

Veel liefs,

Annemarie

0 Shares
footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet