0 Shares

Eye gazing

Iedereen kent wel de uitspraak: “Ogen zijn de spiegel van de ziel”. Door de woorden die we gebruiken en alles wat we onszelf aangeleerd hebben verliezen we het contact met onszelf en het diepere contact met de ander. Een heel directe manier om vanuit je ware zelf contact te maken is met eye gazing. Wist je ook dat kinderen zo puur zijn dat wanneer ze dit doen, niet anders kunnen dan hun ware natuur laten zien aan elkaar. En op momenten dat ze met elkaar kibbelen en je dit aan hen voorstelt en ze het moeten doen, ze onmiddellijk moeten lachen en door hebben hoe onwaar hun gekibbel is. Het bijzondere is dat je mensen niet hoeft te kennen om toch heel diep contact te kunnen maken.

Jouw opdracht voor vandaag:

Vraag vandaag 1 iemand om deze oefening mee te doen. Dat kan je partner zijn, een vriend/vriendin, een van je ouders, een collega of een willekeurig iemand
Besluit op welke plek je dat gaat doen. Dat kan staand zijn of zittend.
Kijk er elkaar 4 minuten in stilte onafgebroken aan.
Sluit af door elkaar te bedanken en ervaringen uit te wisselen.
Extra oefening voor als je kinderen hebt en/of met kinderen werkt: probeer het de eerstvolgende keer dat kinderen kibbelen. Vraag ze deze oefening te doen en begeleid ze met liefdevolle aanmoediging om in elkaars ogen te blijven kijken.

Wil je er meer over weten? We vonden deze video op Youtube die helderheid geeft over eye gazing.

Liefs,

Annemarie

0 Shares
footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet