Womendevelopmentboutique

Internationale Vrouwendag 2023 | Onbeperkt Leefbaar

We hebben allemaal, 24 uur per dag én gratis een superkracht tot onze beschikking: vrouwelijke energie. Deze kracht helpt ons meer te bereiken.

De superkracht van vrouwelijke energie is echter zwaar onderbenut. Met het eeuwenlang onderdrukken van vrouwen hebben we ook de vrouwelijke energie onderdrukt. Zowel bij vrouwen als bij mannen. Zowel in onze leiderschapsposities als in ons dagelijks leven. Vrouwelijk energie in leiderschap is het ontbrekende puzzelstukje in onze samenleving. Vrouwelijke energie gaat in de kern om ons vermogen om te voelen. Het is aan ons om deze superkracht opnieuw te ontsluiten en te gebruiken.

Het thema van Internationale vrouwendag dit jaar is “Onbeperkt Leefbaar”. We worden als samenleving geconfronteerd met zoveel uitdagingen (pandemie, oorlog, natuurrampen, de vluchtingenstroom, klimaatverandering). Het is aan vrouwen en mannen om samen initiatieven te nemen die ondersteunend zijn aan een samenleving die onbeperkt leefbaar is.

De gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen dient daarmee niet alleen een moreel belang. Het draagt ook bij aan het effectiever gebruiken van onze vrouwelijke energie. In harmonie met de even zo nodige mannelijke energie. Ons denken en handelen stemt zich steeds meer af op ons voelen. Daardoor zullen situaties zich vlot trekken op manieren die we nooit hadden kunnen bedenken zónder samenwerking met ons voelen.

Gelijkwaardigheid is in feite een kip-ei verhaal: Door de toenemende gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen wordt vrouwelijke energie meer op waarde geschat en ingezet. Maar ook: met het op waarde schatten van de vrouwelijke energie en het bewust gebruik maken van ons vermogen te voelen en erop af te stemmen, zal ook als vanzelf voor iedereen duidelijk zijn wat het belang is van gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen en hoe dat er in de praktijk dan uitziet.

Het is aan ons allen om elke dag weer een passend stapje te zetten. Vandaag, op internationale vrouwendag, staan we er extra bij stil, zodat we het allemaal op de agenda houden en er ons voor blijven inzetten. Zowel voor de gelijkwaardigheid (want dat is helaas nog veel te hard nodig in deze wereld), als voor de vrouwelijke energie die we net zo hard nodig hebben. Kip-ei.

Ik ben super dankbaar voor alle vrouwen die bij WDB komen om zichzelf hier stapje voor stapje in te blijven ontwikkelen. Zodat ze, wat zij bij te dragen hebben aan een onbeperkt leefbare wereld, ook echt manifesteren. Of het nou is: een effectievere moeder voor hun kinderen zijn, een duurzaam bedrijf starten of beter leren beïnvloeden dat de duurzame belangen in het directieteam als uitgangspunt worden genomen. Ik zal er elke dag weer zijn voor iedereen die zich hierin wil bekwamen en ontwikkelen.

Zet samen met ons vrouwelijke energie in het zonnetje en tag een vrouw of man die jou inspireert met het inzetten van vrouwelijke energie in haar/zijn leiderschap.

#onbeperktleefbaar #Internationalwomensday #internationalevrouwendag #voelen #doorleefdvoelen #vrouwen #leiderschap #bewustzijn #vrouwelijkleiderschap

0 Shares

Annemarie Renes van Asselen

Owner Women development boutique | Leadership development | Awareness growth | Inclusion

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

footer logo
WDB op Social Media
Contact
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet